به گزارش انرژی و نیرو، «همایون حائری» روز (چهارشنبه ۱۹ دی) در مراسم افتتاحیه هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری که در پژوهشگاه نیرو آغاز به کار کرد، افزود: انقلاب صنعتی چهارم با ظهور فناوری تحول آفرین هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء همراه است و این امر صنعت انرژی را وارد فضای جدیدی کرده است، برای کشوری مانند ایران این تغییر فرصتی برای افزایش بهرهوری و حل چالشهای مدیریت انرژی نیز است.
وی اظهار کرد: ناترازی انرژی یکی از مسایل اساسی کشور است که میتوان با استفاده از هوش مصنوعی از الگوهای خوبی در زمینه انرژی کمک گرفت.
حائری با بیان اینکه حکمرانی انرژی بدون تکیه بر دادههای دقیق نیز نمیتواند به نتیجه برسد، افزود: این ابزارهای داده محور میتواند نقش کلیدی در شفافیت انرژی داشته باشند، سرمایهگذاری در این حوزه کلید موفق در پذیرش فناوری جدید است.
وی با اشاره به فعالیتهای وزارت نیرو در استفاده از فناوریهای نوین، افزود: حوزه وزارت نیرو بر توسعه و بهرهوری فناوری نوین پرداخته است، در خصوص هوشمندسازی شبکه برق، وزارت نیرو اقدامات خوبی انجام داده و در حال انجام است، با استفاده از دیسپچینگ تقریبا هوشمندسازی کامل شده و در حوزه توزیع کنتور هوشمند نیز قدمهای خوبی برداشته شده است.
وی افزود: در حال حاضر تولید برق از منابع تجدیدپذیر به ۱۵۵۰ مگاوات رسیده است و در نظر داریم تا شروع پیک سال آینده این ظرفیت را افزایش دهیم.
حائری گفت: در ساخت تجهیزات فناورانه در برق کلیه تجهیزات صنعت برق قابلیت ساخت در داخل را دارد و کلیه تجهیزات کنترلی پیشرفته در نیروگاهها در کشور ساخته میشود و این امر در جهت تقویت زیست بوم نوآوری و حرکت به گذار است، این برنامهها بر اساس سیاست کلان کشور و رهنمودهای رهبری است و هدف ایجاد زیرساخت پایدار و کاهش منابع فسیلی است.