تاریخ: ۰۵ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۰:۰۸
بازدید: ۱۶
کد خبر: ۲۱۵۴
سرویس خبر : پتروشیمی

استقبال صادرکنندگان پتروشیمی از حذف رانت ارزی

استقبال صادرکنندگان پتروشیمی از حذف رانت ارزی
انرژی و نیرو - دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران با استقبال از راه اندازی بازار ارز تجاری گفت: تشکیل بازار توافقی ارز مانع از توزیع رانت بوده و به نفع اقتصاد کشور است.

به گزارش انرژی و نیرو، «احمد مهدوی ابهری» درباره دستاورد‌های راه اندازی بازار ارز تجاری برای صادرکنندگان اظهار داشت: این اقدام روی کل اقتصاد کشور اثرگذار است، زیرا چند نرخی بودن ارز، رانت‌هایی را در کشور ایجاد کرده است که باید از بین برود و ارز یارانه‌ای فقط باید برای کالا‌های اساسی و امنیت غذایی و نیاز‌های دارویی مردم اختصاص یابد.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران درباره مشکلات ناشی از ارز چندنرخی توضیح داد: وقتی صادرکننده ارز حاصل از صادرات خود با نرخ دستوری و کمتر از نرخ واقعی آن به واردکننده می‌دهد، یعنی در حقیقت رانت ایجاد شده و به تولیدکننده خارجی رانت داده می‌شود.

مهدوی ابهری افزود: در بازار توافقی قرار است صادرکننده و واردکننده در یک قیمتی که با هم توافق می‌کنند، ارز مبادله کنند؛ یعنی اگر واردکننده برایش به صرفه بود، ارز را از صادرکننده می‌خرد و به این ترتیب رانت ناشی از قیمت دستوری ارز و بازار از بین می‌برد.

این فعال صنعت پتروشیمی ادامه داد: تعیین نرخ‌ها در شرایط توافقی رانت را از بین می‌برد و باعث ارزآوری و شفافیت بیشتر می‌شود که ثمرات آن برای کل جامعه خواهد بود.

وی در عین حال با بیان اینکه آغاز اجرای این طرح ممکن است با برخی مقاومت‌ها و تبعات اجتناب ناپذیر رو‌به‌رو شود، اما این مشکلات به مرور حل می‌شود، افزود: برای کسانی که دنبال آن بودند که در صف نیما باشند تا ارز ارزان بگیرند، این شفاف سازی خوشایند نیست، چون ارز نیمایی برای آنها صرفه اقتصادی داشت.

صف دریافت ارز ارزان برچیده می‌شود

مهدوی ابهری خاطرنشان کرد: وقتی نیما برداشته شود، کسانی در صف متقاضیان دریافت ارز خواهند بود که واردکننده واقعی هستند و یا اینکه تولیدکنندگانی هستند که می‌خواهند مواد اولیه وارد کنند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران اظهار داشت: این فرآیند تولیدکننده و صادرکننده را امیدوارتر می‌کند و بیش از گذشته ارز وارد کشور خواهند کرد و کمتر ریسک نگهداری ارز در خارج از کشور با می‌پذیرند.

وی از صنعت پتروشیمی به عنوان صادرکنندگان اصلی غیرنفتی کشور یاد کرد که منافع بیشتری را از ارز تجاری کسب خواهند کرد و در این رابطه توضیح داد: وقتی صادرکننده ارز را با قیمت خوبی بفروشد، عملکرد بهتری در حوزه تولید و سرمایه گذاری خواهند داشت و با ظرفیت بیشتری می‌توانند تولید کنند.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده