تاریخ: ۲۶ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۴۷
بازدید: ۲۸
کد خبر: ۱۹۹۹
سرویس خبر : نفت

قیمت نفت از بالاترین رکود چند هفته‌ای عقب نشست

قیمت نفت از بالاترین رکود چند هفته‌ای عقب نشست
انرژی و نیرو - قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا که معامله گران، به سودگیری پرداخته و منتظر نشست سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا بودند، از بالاترین رکورد خود در چند هفته گذشته عقب نشست و کاهش یافت.

به گزارش انرژی و نیرو، بهای معاملات نفت برنت با ۲۱ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۷۴ دلار و ۲۸ سنت در هر بشکه رسید. معاملات نفت برنت روز جمعه، در بالاترین رکورد از ۲۲ نوامبر بسته شد.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۰ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش، به ۷۰ دلار و ۹۹ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا در معاملات روز جمعه، به بالاترین حد از هفتم نوامبر صعود کرده بود.

نگرانی‌ها نسبت به اختلال عرضه در پی تشدید تحریم‌های آمریکا علیه صادرکنندگان بزرگی نظیر روسیه، کاهش قیمت نفت را در معاملات روز جاری محدود کرد.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازار شرکت آی جی درباره روند بازار گفت: پس از رشد بیش از ۶ درصدی در هفته گذشته و با حرکت نفت به سمت رکورد بالای اخیرش، احتمال کمی سودگیری داده می‌شد. وی افزود: قیمت نفت با تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا بر نفت روسیه در هفته گذشته و انتظارات برای تشدید تحریم‌های آمریکا علیه اعضای اوپک پلاس، تقویت شد.

«جانت یلن» وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز جمعه، به رویترز گفت: آمریکا به دنبال تحریم‌های بیشتر علیه نفتکش‌های «ناوگان سایه» است و تحریم بانک‌های چینی را رد نمی‌کند، زیرا به دنبال کاهش درآمد نفتی روسیه و محدود کردن دسترسی به منابع خارجی برای تامین جنگ روسیه در اوکراین است.

به گفته تحلیلگر شرکت آی جی، قیمت نفت همچنین با کاهش نرخ بهره از سوی بانک‌های مرکزی کانادا، اروپا و سوئیس در هفته گذشته و انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در هفته جاری، حمایت شد. انتظار می‌رود فدرال رزرو در نشست ۱۷ تا ۱۸ دسامبر خود، نرخ بهره را یک چهارم درصد کاهش دهد. همچنین این نشست به درک دیدگاه مقامات فدرال رزرو درباره کاهش نرخ بهره در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ کمک خواهد کرد.

کاهش نرخ بهره می‌تواند رشد اقتصادی و تقاضا برای نفت را افزایش دهد.

بر اساس گزارش رویترز، با این حال، پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی از عرضه کافی نفت در سال ۲۰۲۵ و پیش‌بینی‌های شرکت CNPC از کاهش تقاضا برای نفت در چین که دومین مصرف‌کننده بزرگ در جهان است، عواملی هستند که همچنان بر بازار‌های جهانی نفت تاثیر می‌گذارند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده