به گزارش انرژی و نیرو، به نقل از شرکت پالایش نفت آبادان، «فردین راشدی» در آیین بهرهبرداری از واحد جامدسازی و دانهبندی گوگرد فاز ۲ پالایشگاه آبادان که با حضور جمعی از مدیران ارشد این پالایشگاه بهعنوان کارفرما و نمایندگان شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران برگزار شد، با ابراز خوشحالی از بهرهبرداری این واحد پیش از عملیات تأمین خوراک، گفت: با ایجاد تأخیر بهرهبرداری در مدت زمانی ۳ تا ۶ روزه از بهرهبرداری مجتمع هیدروکراکر، این مجتمع از مدار خارج میشد و اکنون با بهرهبرداری از واحد دانهبندی گوگرد نگرانی در این زمینه رفع شده است.
وی توجه به مؤلفههای زیستمحیطی را از مزایای راهاندازی این واحد دانست و افزود: بهدلیل نزدیکی فاز ۲ به مرکز شهر و سمی بودن گوگرد، جامدسازی این فرآورده از عوامل مهم در ایجاد زمینه لازم برای حفظ محیط زیست است و دستاوردی مهم بهشمار میرود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان با اشاره به اخذ تمهیدهای لازم برای آغاز فاز ۲ پروژه تصریح کرد: در روزهای آینده کنسرسیوم بهصورت رسمی الحاقیه را امضا میکند و میتوان روند ساخت بخش دوم را بهصورت جدی عملیاتی کرد.
راشدی گفت: استفاده حداکثری از ۲۱۰ هزار بشکه خوراک، کاهش اتلاف ذخایر زیرزمینی در فاز ۲ پالایشگاه آبادان، افزایش ارزآوری و کمک به حفظ محیط زیست ازجمله دستاوردهای مهم بهرهبرداری از واحد جامدسازی و دانهبندی گوگرد پالایشگاه آبادان است.
واحد جامدسازی و دانهبندی یکی از واحدهای جانبی، اما مهم در فاز دوم پالایشگاه آبادان است که وظیفه تبدیل گوگرد مایع تولیدشده در واحد ۵۱ این پالایشگاه به نوع جامد را بهعهده دارد و قرار است با ظرفیت روزانه ۴۶۰ تن همزمان با راهاندازی مجتمع هیدروکراکر وارد مدار شود.
سولفور جداسازیشده از انواع فرآوردههای تولیدی در بخش تثبیت ظرفیت این پالایشگاه که سیالی خورنده با درصد بالای احتمال آلایندگی است در واحد دانهبندی گوگرد فاز ۲ پالایشگاه آبادان به گرانول گوگرد با قابلیتهای بیشتر ازجمله قابل حمل و باربری و استفاده در صنایع شیمایی تبدیل و در سولههای عایقی نگهداری و آماده فروش میشود.