به گزارش انرژی و نیرو، بهای معاملات نفت برنت ۳۱ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۷۳ دلار و ۵۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۸ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۷۰ دلار در هر بشکه رسید. هر دو شاخص در معاملات (جمعه ۱۸ آبان) بیش از ۲ درصد ریزش کردند.
«تونی سایکامور» تحلیلگر شرکت آی جی در یادداشتی نوشت: بسته محرک پکن که در جلسه کمیته دائمی کنگره ملی خلق در روز جمعه اعلام شد، ضعیفتر از انتظار بازار بود و فقط به اقدامات حمایتی اندک برای مسکن و مصرف اشاره داشت.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ میگویند فقدان محرکهای مالی مستقیم نشان میدهد که سیاستگذاران چینی، فضایی را برای ارزیابی تاثیر سیاستهایی که دولت بعدی آمریکا معرفی خواهد کرد، باقی گذاشتهاند. بازار اکنون تمرکز خود را به جلسه دفتر سیاسی و کنفرانس «کار اقتصادی مرکزی» در دسامبر معطوف خواهد کرد که انتظار میرود اقدامات ضد چرخهای طرفدار مصرف بیشتری اعلام شود.
مصرف نفت در چین که سالها محرک رشد تقاضای جهانی بود، در سال ۲۰۲۴، چندان دلچسب نبود، زیرا رشد اقتصادی این کشور کند شده و مصرف بنزین با رشد سریع خودروهای برقی، کاهش یافته است و گاز طبیعی مایع، جایگزین دیزل به عنوان سوخت کامیون شده است.
قیمت نفت همچنین نیز پس از کاهش نگرانیها نسبت به احتمال اختلال عرضه ناشی از طوفان رافائل در خلیج مکزیکوی آمریکا کاهش یافت.
طبق گزارش رگولاتور انرژی فراساحلی آمریکا، بیش از یک چهارم نفت و ۱۶ درصد از تولید گاز طبیعی آمریکا در خلیج مکزیکو، روز یکشنبه آفلاین ماند.
شرکتهای شل و شورون روز (یکشنبه ۲۰ آبان) اعلام کردند پرسنل خود را دوباره در سکوهای خلیج مکزیکو مستقر خواهند کرد تا فعالیت تولیدی ازسرگرفته شود.
با نگاهی پیش رو، ابهامات مربوط به سیاست دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، دورنمای اقتصادی جهانی را تیره کرده، اما انتظارات برای ادامه استفاده ترامپ از سیاست تحریمهای نفتی علیه تولیدکنندگان دیگر، باعث شد قیمت نفت در هفته گذشته، بیش از یک درصد صعود کند.
بر اساس گزارش رویترز، بازارهای نفت همچنین از تقاضای قوی پالایشگاههای آمریکایی که انتظار میرود با ظرفیت تولید بالای ۹۰ درصد فعالیت کنند و بهبود تقاضا برای بنزین و دیزل، حمایت شد.