تاریخ: ۲۰ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۴۳
بازدید: ۲۵
کد خبر: ۱۵۱۳
سرویس خبر : برق

زارعی: دولت برای رفع ناترازی برق اقدام جدی و فوری را در دستور کار قرار دهد

زارعی: دولت برای رفع ناترازی برق اقدام جدی و فوری را در دستور کار قرار دهد
انرژی و نیرو - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در کنار محاسن عدیده لایحه بودجه ۱۴۰۴ باید اذعان کرد که برخی از اعداد و ارقام لایحه غیر قابل تحقق و وصول است که امید است در مجلس در راستای رفع این ایرادات اقدام شود.

به گزارش انرژی و نیرو، «غلامحسین زارعی» در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۰ آبان) مجلس در نطق میان دستور خود با اشاره به ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ از سوی دولت چهاردهم به مجلس گفت: از ریاست محترم جمهور و دولت محترم به دلیل ارائه به موقع بودجه، شفافیت در ارائه متغیر‌ها و مفروضات، منابع و مصارف و ادغام آمار و ارقام به جداول بودجه‌ای که برای اولین بار صورت گرفته تشکر می‌کنم.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در کنار محاسن عدیده لایحه باید اذعان کرد که برخی از اعداد و ارقام لایحه غیر قابل تحقق و وصول است از همین الان بوی ناترازی و کسری بودجه برای سال آینده به مشام می‌رسد و امید است که در مجلس در راستای رفع این ایرادات اقدام شود.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی افزود: عدم ارائه راهکار‌های عملیاتی در زمینه رفع ناترازی حوزه‌های انرژی، از هم اکنون نگرانی از در پیش بودن تابستانی بسیار بحرانی را به ذهن متبادر می‌کند. دولت باید در زمینه رفع ناترازی برق اقدام جدی و فوری را در دستور کار قرار دهد؛ افزایش بهره‌وری و استفاده از ظرفیت‌های مغفول مانده و بالقوه و کاهش یا حذف تعرفه‌های تجهیزات مربوط به انرژی‌های تجدید پذیر از جمله اقداماتی است که باید مورد توجه قرار بگیرند.

زارعی در ادامه گفت: متاسفانه روزانه ۷ میلیون متر مکعب آب در حوزه خلیج فارس توسط کشور‌های جنوبی خلیج فارس استحصال و شیرین می‌شود، اما سهم ما به یک میلیون متر مکعب نیز نمی‌رسد. باید در مجلس از دولت بخواهیم که اگر فرصت ندارد که آب شیرین‌کن‌های بزرگ مقیاس را بهره‌برداری کند، استفاده از آب شیرین کن‌های کوچک مقیاس سریعاً در دستور کار خود قرار دهد.

وی با تاکید بر اینکه میادین مشترک نفتی و گازی از سرمایه‌های اصلی کشور محسوب می‌شوند، گفت: نباید آنها را رها کنیم و اجازه دهیم کشور‌های همجوار آنها را استحصال کنند و به فروش برساند. دولت به جای افزایش پایه‌های مالیاتی و فشار بر مردم و مودیان سریعاً زمینه بهره‌برداری از این میادین مشترک را حتماً فراهم کند.

این نماینده مجلس همچنین با بیان اینکه «مصوبه ساماندهی نیرو‌های شرکتی از زمان مجلس یازدهم تاکنون در مجمع تشخیص معطل مانده است»، عنوان کرد: از روسای جمهور و مجلس می‌خواهیم که در این زمینه به صورت جدی ورود کنند و به برده داری پایان دهند. چه شرکت‌هایی پشت این قضیه هستند؟ چرا اجازه داده نمی‌شود که کارگران مظلوم به حق‌شان برسند؟

زارعی در بخش‌های دیگری از نطق میان دستور خود بر ضرورت بازنگری در حریم دریا و رودخانه‌ها، تعیین تکلیف چاه‌های غیر مجاز کشاورزی، ضرورت توجه به جامعه عشایری، توجه به حوزه کشاورزی، فعالیت شناور‌های صیادی و همچنین اهمیت فعالیت رایزنان بازرگانی تأکید کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده