تاریخ: ۰۹ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۵۲
بازدید: ۳۲
کد خبر: ۱۳۷۴
سرویس خبر : گاز
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران:

شبکه گاز کشور با وجود افزایش مصرف پایدار است

شبکه گاز کشور با وجود افزایش مصرف پایدار است
انرژی و نیرو - مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: شبکه گاز کشور با وجود افزایش مصرف در شرایط پایداری خوبی است.

به گزارش انرژی و نیرو، «سعید توکلی» امروز (چهارشنبه ۹ آبان) در نشست خبری افزود: میزان گاز تحویلی به شبکه نسبت به سال گذشته بسیار قابل توجه است و مصارف را پوشش می‌دهد.

وی با بیان اینکه مصارف گاز در دو بخش صورت می‌گیرد، ادامه‌داد: بخش نخست؛ خانگی، تجاری، صنایع جز، حمل و نقل و کشاورزی است که تامین گاز این بخش اولویت اصلی و خط قرمز است و همه تلاش برای تامین پایدار گاز این بخش است.

معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: این بخش حدود ۸۵ درصد از کل مصرف را تشکیل می‌دهد که بالاترین میزان مصرف است.

پیش‌بینی سردتر شدن ۴ درجه‌ای دما با ورود توده هوای سرد اسکلندیناوی

مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی، نزدیک به چهار درجه دمای هوا سردتر می‌شود و میزان مصرف گاز نیز ۱۰۰ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد.

توکلی توضیح‌داد: امسال یک سال استثنایی خواهد بود، زیرا نخستین بار است که توده هوای سرد اسکلندیناوی وارد کشور می‌شود و ۱۱ استان شمالی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی گفت: هر یک درجه کاهش دما، ۲۵ میلیون متر مکعب معادل یک فاز پارس جنوبی مصرف را افزایش خواهد داد.

این مقام مسئول درباره میزان هدررفت گاز، خاطرنشان کرد: عددی که در این زمینهمطرح می‌شود فقط مربوط به انتقال گاز نیست و به طور طبیعی در شبکه هدررفت خواهیم داشت.

وی ادامه داد: در جهان استاندارد خاصی برای این مساله وجود ندارد، ممکن است در یک کشور ۱۹ درصد و در یک کشور کمتر از یک درصد باشد و در کشور ما، اما این عدد زیر چهار درصد است.

معاون وزیر نفت گفت: این عدد قابل قبول است، اما می‌توانیم بهتر باشیم و برای این موضوع نیز برنامه‌هایی را در دستور کار داریم.

توکلی خاطرنشان کرد: پس از بخش خانگی، گاز صنایع عمده مانند پتروشیمی، فولاد و پالایشگاه‌ها را تأمین می‌کنیم که در این بخش نزدیک به ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب ناترازی وجود دارد و باید سوخت جایگزین برای آن در نظر گرفت، اما صنایع رغبتی به دریافت آن ندارند.

وی ادامه داد: در زمستان مصرف گاز بخش‌های اولویت دار از ۲۳۰ میلیون مترمکعب به ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به اینکه در هیچ کشوری سبد انرژی وابستگی ۷۰ درصدی به گاز ندارد، گفت: چین به دلیل تنوع سبد انرژی و نیز تلاش برای به سازی زیرساخت‌ها و مدیریت مصرف مصرف گازی به مراتب کمتر از ایران دارد درحالی که جمعیت بالاتری دارد.

وی اضافه‌کرد: هر میزان که در مصرف بخش خانگی و تجاری کشور صرفه جویی شود، می‌توان مقدار آن را به صنایع عمده تحویل داد که این امر برای کشور مفیدتر خواهد بود.

این مقام مسئول در عین حال گفت: وظیفه اصلی شرکت ملی گاز، تامین گاز مورد نیاز بخش خانگی است و برای این موضوع از میزان تحویل گاز به صنایع عمده خواهد کاست.

اعمال محدودیت برای گاز صنایع

معاون وزیرنفت درباره قطع گاز بخش صنایع اظهار داشت: گاز این بخش قطع نخواهد شد، اما محدودیت اعمال می‌شود.

توکلی افزود: صنایع در تابستان به دلیل کمبود برق و در زمستان به دلیل کمبود گاز دچار مشکل می‌شوند که نیاز است مردم برای کمک به این بخش مصارف خود را مدیریت کنند.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود میزان مصرف در بخش خانگی و تجاری کشور به استاندارد‌های جهانی برسد.

مصرف گاز افسارگسیخته است

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه از لحاظ مخازن و منابع دومین دارنده گاز جهان هستیم، گفت: امسال میزان مصرف در کشور افسارگسیخته است و باید برای اصلاح اقدام کرد.

توکلی اضافه‌کرد: راهکار‌هایی به‌منظور بهینه‌سازی مصرف انرژی در اسناد بالادستی و قانون برنامه هفتم توسعه وجود دارد که باید عملی شود.

همکاری‌های گازی ایران و روسیه توسعه می‌یابد

وی درباره همکاری‌های گازی ایران و روسیه افزود: گفتگو‌ها با روسیه از سه سال گذشته تاکنون آغاز شده، اما باید توجه کرد در منطقه‌ای هستیم که اهمیت گاز قابل‌توجه است و فروشنده گاز هم منافع خود را در نظر می‌گیرد.

معاون وزیر نفت، میزان واردات و سوآپ گاز را صفر برشمرد و خاطرنشان‌کرد: افزایش قدرت کشور در حوزه انرژی یکی از اقدام‌های دارای اولویت است که تکلیف قانون برنامه توسعه برای شرکت ملی گاز هم است، به همین دلیل نشست‌هایی با روس‌ها داشتیم و پیشرفت‌های مناسبی محقق شده است، رئیس‌جمهوری و وزیر نفت هم در جریان نشست بریکس مذاکراتی داشتند و مسیر می‌تواند به نتیجه برسد.

توکلی گفت: اجرای خط لوله گاز از کریدور دریایی هنوز بین ایران و روسیه بررسی و تعیین‌تکلیف نشده و حتی ممکن است اولویت نخست نباشد و انتقال گاز از طریق خشکی انجام شود.

وی درباره اجرای طرح انتقال گاز ایران به پاکستان، خاطرنشان‌کرد: اینکه در پاکستان چه اراده‌ای برای اجرای این طرح وجود دارد در حوزه اختیار بنده نیست که نظر بدهم، اما ایران تعهد خود را در اجرای این خط لوله انجام داده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به گازرسانی به نیروگاه‌ها، ادامه‌داد: سال ۱۴۰۲ مقدار گازی که باید تحویل مبادی صادراتی می‌شد، از سوی طرف مقابل دریافت نشد و از سویی سال گرم‌تری بود؛ همین موضوع سبب شد گاز بیشتری در شبکه بماند و سوخت بیشتری هم تحویل نیروگاه‌ها شود.

وی افزود: به همین دلیل گفته می‌شود تحویل گاز به نیروگاه‌ها در نیمه نخست امسال کمتر از پارسال بوده است، اما نباید ملاک گازرسانی به نیروگاه‌ها حجم تحویلی در سال ۱۴۰۲ باشد، زیرا در همین زمان امسال، ۸۳ درصد سبد گاز به نیروگاه‌ها داده شده است.

توکلی افزود: برای زمستان امسال حتما یکی از مباحثی که دنبال می‌کنیم بحث واردات گاز است، در مرحله نهایی شدن یک قرارداد در این زمینه هستیم که البته حجم بالایی ندارد.

وی در باره صادرات گاز گفت: صادرات داریم، اما میزان آن بستگی به مصرف داخلی دارد اگر هرچه مصرف داخل مدیریت شود می‌توان گاز صادر کرد که به نفع اقتصاد است.

معاون وزیر نفت: در باره مشترکان پر مصرف ادامه داد: قطعا تعرفه برای آنها به گونه‌ای خواهد بود که در صورت تداوم رفتار پر مصرفی متوجه رفتارخود شوند.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده