تاریخ: ۲۶ مهر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۸:۱۱
بازدید: ۲۹
کد خبر: ۱۱۸۰
سرویس خبر : نفت

توزیع روزانه ۲۶۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی در کشور

توزیع روزانه ۲۶۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی در کشور
انرژی و نیرو - مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی روزانه ۲۶۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی را جابه‌جا می‌کند.

به گزارش انرژی و نیرو، «کرامت ویس‌کرمی» در همایش مدیران مناطق این شرکت با موضوع «سوخت‌رسانی زمستانی» با بیان اینکه از ابتدای سال تا روز ۲۲ مهر ماه در مجموع ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع تحویل نیروگاه‌های کشور شده است، اظهار کرد: این میزان نسبت به سال گذشته حدود ۳۸ درصد رشد یافته است.

به گفته وی پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال ۱۰ میلیارد لیتر سوخت مایع دیگر به نیروگاه‌های کشور تحویل دهیم. با افزایش تولیدات پالایشگاهی، در مهر ماه به صورت میانگین روزانه ۱۲۵ میلیون لیتر بنزین در کشور تولید و ۱۲۶ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است.

به‌گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی۷۰ درصد تأمین بنزین در نوار جنوبی کشور توزیع می‌شود، در حالی که حدود ۷۵ درصد مصرف در نیمه شمالی کشور اتفاق می‌افتد که این امر حجم عملیات فشرده و سنگینی را به این شرکت تحمیل می‌کند.

رشد قابل توجه در توزیع سوخت مایع به نیروگاه‌ها

وی با بیان اینکه در مجموع ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع در هفت ماه امسال به نیروگاه‌ها تحویل شد، گفت: رشد قابل‌ توجهی در توزیع سوخت مایع به نیروگاه‌ها داشته‌ایم، به‌ گونه‌ای که امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد نفت‌گاز و در مجموع ۳۸ درصد سوخت مایع تحویلی به نیروگاه‌ها افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه در مجموع ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع در هفت ماهه امسال در نیروگاه‌ها مصرف شده است، افزود: در این مدت تنها ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر نفت‌گاز در نیروگاه‌ها مصرف شد و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال ۱۰ میلیارد لیتر سوخت مایع دیگر به نیروگاه‌های کشور تحویل دهیم، همچنین باید بتوانیم با استفاده از راهکار‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت بر رفع ناترازی مصرف و تأمین سوخت نیروگاه‌ها غلبه کنیم.

ویس‌کرمی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۲۴.۶ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است، ادامه داد: این رقم در هفت ماهه پارسال ۱۱۶ میلیون لیتر بوده که نشان‌ دهنده رشد ۷.۴ درصدی توزیع بنزین نسبت به مدت مشابه پارسال است، همچنین مهرماه امسال میانگین مصرف روزانه بنزین ۱۲۶ میلیون لیتر بوده که ۸.۷ درصد نسبت به مهرماه سال ۱۴۰۲ رشد داشته است.

وی با بیان اینکه در هفت ماه امسال ۱۱۱ میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور مصرف شده است، یادآور شد: این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال ۵.۵ درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه در شهریور امسال روزانه ۱۳۳ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است، اظهار کرد: ۶۰ درصد بنزین در استان هرمزگان تولید و ۷۰ درصد بنزین مصرفی از نواحی جنوبی کشور تأمین می‌شود، این درحالی است که تنها ۲۵ درصد مصرف در نواحی جنوب کشور و ۷۵ درصد مصرف بنزین در نیمه شمالی کشور اتفاق می‌افتد.

ثبت رقم روزانه بیش از ۱۲۵ میلیون لیتر برای تولید بنزین در مهر ۱۴۰۳

ویس‌کرمی با اشاره به اینکه مهر امسال تولید بنزین بیش از ۱۲۵ میلیون لیتر در روز بود، افزود: روزانه ۳.۷ میلیون لیتر بنزین در استان آذربایجان غربی تولید می‌شود و مصرف این استان به حدود روزانه ۵ میلیون لیتر می‌رسد.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون مصرف نفت‌گاز نیروگاهی ۸۷ میلیون لیتر بوده است که این مصرف شامل بخش حمل‌ونقل، صنایع، کشاورزی و راه و شهرسازی می‌شود، گفت: این رقم در مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۸۶ میلیون لیتر بوده است که رشد ۱.۵ درصدی نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه هم‌ اکنون می‌توانیم روزانه ۳۷ تا ۴۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها تحویل دهیم، گفت: از ابتدای سال تاکنون تنها روزانه ۲۴ میلیون نفت‌گاز به نیروگاه‌ها تحویل شد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد افزایش یافته است و هم‌ اکنون تلاش می‌کنیم مقدار سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها را به ۴۰ میلیون لیتر در روز افزایش دهیم.

ویس‌کرمی با تأکید بر توسعه ناوگان حمل‌ونقل در مناطق گفت: انتظار می‌رود مناطقی که در بخش ناوگان مشکل دارند افزایش تعداد ناوگان را در دستور کار قرار دهند.

وی با بیان اینکه سی‌ان‌جی نقش قابل‌ توجهی در کنترل رشد مصرف بنزین دارد، افزود: مصرف سی‌ان‌جی از مقدار حداکثری ۲۳.۵ میلیون مترمکعبی در روز به ۱۹ میلیون مترمکعب در روز رسیده است، از این رو باید بازسازی جایگاه‌های سی‌ان‌جی و احداث جایگاه‌های سی‌ان‌جی در مناطق کم‌برخوردارتر را در دستور کار قرار دهیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به موضوع پیشگیری از قاچاق سوخت گفت: هرچقدر مصرف سوخت بیشتر باشد عرضه خارج از شبکه نیز بیشتر است و با توجه به اینکه بخش حمل‌ونقل در حوزه نفت‌گاز بیشترین مصرف را دارد، بنابراین بیشترین انحراف قاچاق سوخت در حوزه حمل‌ونقل دیزلی اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده