تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۲:۵۰
بازدید: ۳۵
کد خبر: ۴۰۸۲
سرویس خبر : برق
عضو کمیسیون انرژی مجلس:

امسال میزان کسری برق در زمان اوج مصرف به ۲۵ تا ۳۰ هزار مگاوات می‌رسد

امسال میزان کسری برق در زمان اوج مصرف به ۲۵ تا ۳۰ هزار مگاوات می‌رسد
انرژی و نیرو - «مصطفی نخعی» عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اگر خواهان دستیابی به تولید روز افزون انرژی تجدیدپذیر طبق برنامه هفتم هستیم، می‌بایست سالانه حدود ۲۵۰۰ مگاوات، ظرفیت برق تجدیدپذیر در کشور ایجاد شود.

به گزارش انرژی و نیرو - «مصطفی نخعی» گفت: در سال گذشته، در زمان پیک مصرف، با حدود ۱۷ هزار مگاوات کسری برق مواجه شدیم، اما امسال پیش بینی می‌شود این میزان کسری به ۲۵ تا ۳۰ هزار مگاوات برسد.

او افزود: متاسفانه امسال به دلیل خشکسالی و افزایش مصرف برق، ناترازی انرژی نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

اقدامات وزارت نیرو

این نماینده مجلس با تاکید بر این‌که شرایط ناترازی انرژی بحرانی شده است، توضیح داد: منهای یکسری اقداماتی که در حوزه مصرف از جنس قطعی برق و گاز و موکول کردن تولید به ساعت‌های خاص، طبیعتا در کوتاه مدت نمی‌توان کار خاصی انجام داد.

او افزود: اقدامات دستگاه‌های مسوول برای رفع ناترازی برق با کندی پیش می‌رود و به نظر می‌رسد هنوز برنامه مشخصی برای جبران ناترازی وجود ندارد.

تولید انرژی تجدیدپذیر

نخعی گفت: با توجه به محدودیت منابع گاز و افزایش تولید از محل نیروگاه حرارتی، می‌بایست سراغ سایر روش‌های تولید برق همچون تجدیدپذیر‌ها برویم، روشی که کل دنیا به سمت آن سال‌ها است حرکت کرده است.

او تاکید کرد: تکلیف برنامه هفتم این است که تا پایان برنامه به ۱۲ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر دست یابیم.

او در عین حال افزود: از سال گذشته تاکنون در بحث تجدیدپذیر‌ها با رشد قابل توجهی مواجه نبوده‌ایم به طوری‌که از ۱۲۰۰ مگاوات به ۱۶۰۰ مگاوات تولید رسیده‌ایم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: اگر خواهان دستیابی به تولید روز افزون انرژی تجدیدپذیر طبق برنامه هفتم هستیم، می‌بایست سالانه حدود ۲۵۰۰ مگاوات، ظرفیت برق تجدیدپذیر در کشور ایجاد شود.

تصمیم بزرگ برای حل ناترازی و وزارت نیرو

نخعی با بیان اینکه یک سال از برنامه هفتم می‌گذرد و نسبت به برنامه عقب هستیم، گفت: هنوز گزارش دقیقی از میزان تولید و مصرف انرژی در دسترس مجلس نیست و واقعا نگران تولیدکنندگان صنایع و مالکان چاه‌های کشاورزی هستیم.

این نماینده مجلس افزود: صنایع و کشاورزان به دلیل ناترازی برق با چالش‌های بسیاری مواجه شده‌اند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

او گفت: مجلس جلسات نظارتی متعددی گذاشته و گزارش‌های مختلفی را دریافت کرده است، اما در کوتاه مدت از سیستم قانونگذاری نمی‌توان انتظار اقدام اساسی داشت.

او تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی باید مدیریت کنند و تصمیم بزرگ بگیرند، انجام اقدام‌های جدی و عاجل و سرعت گرفتن کار‌ها در وزارت نیرو ضروری است.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده